Self-awareness
Leestijd: < 1 minuten

Boekentips voor persoonlijke ontwikkeling

Misschien ben je al een tijdje bezig met persoonlijke groei. Door (negatieve)ervaringen in je leven ben je getriggerd om uit te zoeken wat zich in jouw binnenwereld afspeelt. Hoe staat het met je mentale hygiëne en wat kan je eraan doen. Zodra je je gaat verdiepen in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en jouw familie systeem  kom je heel veel soorten boeken, websites, podcasts en webinars tegen. Om je alvast een eindje op weg te helpen deel ik graag een lijst met boeken en websites waaruit ik veel inspiratie heb gehaald en waarvan de inhoud mij altijd een stapje verder heeft gebracht.

Bij de boekentips maak ik graag een onderscheid in hoe ik de boeken en websites heb ingezet, ik ben namelijk begonnen met doelen stellen om ervoor te zorgen dat ik mijn weg kon vinden in deze wereld en ik het gevoel had dat ik dit goed deed. Pas op later  was er ruimte voor mij om meer aandacht te besteden aan spiritualiteit en innerlijk werk. 

Boeken tips voor doelen stellen:

De creatiespiraal van Marinus Knoope

Your Best Year Yet van Jinny S. Ditzler

De wijsheid van het enneagram van Don Richard Riso & Russ Hudson

Focus Aan/Uit van Mark Tigchelaar

 

Boeken tips voor innerlijk werk:
Tantra – Het hoogste inzicht van OSHO
Wijsheid van de Tolteken – De vier inzichten van Don Miguel Ruiz

The power of  now van Eckhart Tolle

Bewustzijn schept vrede Christina Von Dreien

De fontein van Els van Steijn

Bestaansrecht van Maarten Oversier

Fata Persona van Erik van Zuydam

Interessante en inspirerende websites zijn holistik en inspirerend leven. Daarnaast zijn er heel veel interessante TEDx talks die je kunnen inspireren. 

 

Geschreven door Nadia van den Berg
Misschien vind je dit ook leuk: