Over mij

Hey, ik ben Nadia.

Van jongs af aan zijn er twee dingen die mijn hart sneller laten kloppen: de menselijke psyche en avontuur. 

Als kind was ik altijd al buiten te vinden, op zoek naar avontuur. Ik hield van zeilen, bomen beklimmen en het verkennen van de wereld. En dan vooral de wereld van de volwassenen. Ik wilde alles van ze weten en deel uitmaken van hun wereld.

Met mijn fascinatie voor de mens besloot ik Human Resource Management te gaan studeren.

Hier ontdekte ik mijn passie voor coaching en loopbaanadvies. Ook begon ik mijn eigen zoektocht naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik genoot van mijn studentenleven met vrienden, feesten en dansen. Na mijn studie vond ik binnen no time een huis en mijn eerste baan. Ook kreeg ik al snel een relatie.

Huisje, boompje, beestje check. Maar ik wilde meer. 

Ik wilde op avontuur. Ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Dus heb ik mijn huis en baan opgezegd, spullen verkocht en mijn backpack gepakt. Elf maanden ben ik gaan reizen en dat was een onvergetelijke ervaring.

Toen ik terugkwam van mijn reis, vond ik meteen een nieuwe job

Een job waarin ik mijn ei helemaal kwijt kon. Ik had veel vrijheid en leerde ontzettend veel. De eerste twee jaar waren fantastisch en ik kon zelfs nog een reis naar Bali en Australië maken. Daarna startte ik met mijn eerste coachopleiding waardoor ik nog een passie ontdekt. Hierna besloot ik al snel mijn eigen praktijk als leefstijl- en vitaliteitscoach op te zetten. En dat bleek een van de beste beslissingen ooit te zijn. Nu kan ik mijn droom leven en anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Maar als ik heel eerlijk ben, voelde mijn leven niet altijd zo vervullend. 

Ik leek alles voor elkaar te hebben: een goede baan, leuk huis, een fijn salaris en vrijheid in mijn werk. Ik leerde veel van mijn werk en dacht dat ik er nog veel meer kon opsteken. Ik geloofde het zelf bijna!

Hoe mooi het op papier ook leek, tijdens en na mijn studie voelde ik me zoekende. 

Ik dwaalde rond op zoek naar mijn eigen identiteit, mijn passies en wat er nu werkelijk toe deed in het leven. Maar in plaats van mezelf de tijd te gunnen om te ontdekken wie ik was, was ik onverbiddelijk streng voor mezelf. Ik dacht dat ik alles alleen moest doen en aan de verwachtingen van anderen moest voldoen.

Ik werkte in banen waar de druk hoog lag en de verwachtingen nog hoger. 

Stress was mijn constante metgezel en ik raakte uitgeput van de constante druk. Ik was ervan overtuigd dat werk mijn leven was en dat mijn werk mijn identiteit bepaalde. Ook was het voor mij van belang om een belangrijke functie en beslissingsbevoegdheid te hebben.

Ik hield vast aan het mooie plaatje in mijn hoofd en was ervan overtuigd dat opgeven geen optie was. 

Maar deze onophoudelijke druk om te slagen en te presteren leidde tot leegte en neerslachtigheid. Er was geen ruimte voor passies en plezier. Ook raakte ik overspannen. Ik voelde me gevangen in mijn eigen gedachten en had het gevoel dat ik nergens heen kon.

En ik probeerde van alles om maar van dat lege gevoel af te komen. 

Daarbij focuste ik vooral op mijn mentale welzijn. Dit leidde tot meer zelfinzicht en mentaal bewustzijn op mijn handelen. Maar het was tijd om dieper te gaan, mijn lichaam schreeuwde om actie. 

Pas toen ik leerde luisteren naar mijn lichaam, voelde ik mijn passies en veranderde er iets in mij. 

Ik keerde mijn leven binnenstebuiten en ontdekte nieuwe kanten van mezelf. Stap voor stap leerde ik om milder te zijn voor mezelf en om mijn eigen weg te bewandelen. Ik ging naar mijn gevoel luisteren en ontdekte hoe belangrijk het was om mijn grenzen aan te geven. Ik begon nee te zeggen als iets niet goed voelde, en dat voelde krachtig. Deze veranderingen gaven me meer vertrouwen in mijn leven en maakten me sterker en zelfverzekerder dan ooit tevoren.

Nu heb ik eindelijk de vervulling gevonden waar ik zo naar verlangde. En dat gun ik jou ook.

Als leefstijl- en vitaliteitscoach help ik jou om jouw eigen pad te ontdekken en moedig ik je aan om zacht te zijn voor jezelf. Ik put uit mijn eigen ervaringen en kennis om jou te inspireren om het beste uit jezelf te halen op een milde manier.

Mijn CV

Voordat je mij als coach inschakelt, wil je vast weten wie ik ben en wat mijn achtergrond is. En dat snap ik maar al te goed. Daarom zet ik hieronder mijn relevante ervaringen voor je op een rijtje.

Opleidingen

  • HBO Opleiding Human Resource Management
  • Post-HBO registeropleiding Professioneel coach
  • Post-HBO opleiding Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach

Werkervaring

  • 10 jaar ervaring in de HR en uitzendbranche
  • 2 jaar ervaring als begeleider van jongeren met eenzaamheid
  • 1,5 jaar ervaring als coach bij De Bergweg Coaching

Overig

  • Ik ben lid van de BLCN, het keurmerk voor leefstijl- en vitaliteitscoaching
  • Ik volg de ethische gedragscode van de BLCN
  • Ook volg ik het SAT programma van Claudio Naranjo voor persoonlijke groei

Ik hoop dat ik je zo wat inzicht heb kunnen geven in mijn achtergrond en expertise als coach. Mocht dat niet zo zijn en wil je meer weten, dan mag je me altijd een mailtje sturen of een keertje bellen.