Over mij

Ik ben Nadia van den Berg, dus je raadt al waar mijn merknaam vandaan komt. Ik haal mijn inspiratie uit mogelijkheden voor groei. Ik heb mij gespecialiseerd in individuele leefstijl- en vitaliteitscoaching. Ook ben ik bedreven in life- en loopbaancoaching en bied ik maatwerk. Als ik je begeleid dan zul je ervaren dat ik sensitief en doortastend ben. En altijd oog houd voor de humor in een situatie, want groeien vraagt om lucht en lichtheid. In de coaching ga ik met jou op zoek naar je persoonlijk uitdaging en coachvraag. Ik help je graag met concrete handvatten verder op jouw weg naar meer zelfinzicht en innerlijk vrijheid!

7
de-bergweg-coaching-over-mij-2

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de uitzendbranche en in het HR vakgebied heb ik de keuze gemaakt om de switch te maken naar zelfstandig Leefstijl- en vitaliteitscoach. Voordat ik hier meer over ga vertellen vind ik het leuk om je mee te nemen door mijn ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Sinds mijn studententijd heb ik al interesse in het denken, emoties en gedrag van de mens. Ik studeerde Human Resource Management  aan de Hogeschool van Utrecht. Ik was leergierig en geïnteresseerd in wat mezelf en wat anderen beweegt. Door de jaren heen heb ik diverse momenten in mijn leven gehad waarop ik voor mijn gevoel op een keerpunt stond. Dit ging meestal niet van een leien dakje en ging gepaard met emotionele uitbarstingen en in mijn geval onderzoek doen naar de zin van het leven. Herkenbaar? De eerste keer dat ik vastliep in het werkende leven was ik 25 jaar en stond alles me  tegen, ik werkte heel hard en was altijd bereikbaar voor de klant en raakte uitgeput. Grenzen stellen kon ik nog niet zo goed. Ik wist wel, dit wil ik niet langer, ik ging solliciteren en vond een nieuwe job. Dit vond ik een erg leuke functie, maar toch kriebelde er iets, mijn wens om te gaan reizen diende zich volmondig aan. Ik heb mijn huis en baan opgezegd, spullen verkocht en mijn backpack gepakt. Elf maanden ben ik gaan reizen waarvan ik ook drie maanden op een ananasplantage heb gewerkt in Australië. Ik vond het heerlijk om al die vrijheid te hebben en fysiek werk te verrichten!

bergwegcoaching-over-mij

De Bergweg Coaching

 

Nadia van den Berg

 

bergwegcoaching-over-mij

Bij terugkomst van deze mooie reis voelde ik mij energiek en levenslustig! Ik voelde me vrij en had ruimte gecreëerd in mijn denken en angsten overwonnen. Ik dacht dat ik de hele wereld aankon en ging op de oude voet verder met nog een schepje er bovenop. Na acht maanden was ik uitgeblust. Mijn lichaam gaf me een  duidelijk signaal, dat ik niet op het juiste pad zat. Na een periode van rust en reflectie vond ik een nieuwe baan waarbij ik me ontzettend welkom voelde en ik het idee had dat ik volledig mezelf kon zijn en vrij kon bewegen in mijn functie. Er was voldoende variatie en vrijheid voor mij om hier drie jaar met plezier te blijven werken. Na drie jaar hard werken en veel veranderingen binnen het bedrijf, stond ik weer op een keerpunt in mijn leven. Ik voelde me heel ongelukkig en had geen energie meer. Wat ging er mis? Dit leidde tot een derde zoektocht waarbij ik me voornamelijk heb gericht op mijn innerlijke reis. Spiritualiteit en naar binnen keren stond centraal. Wie ben ik? Wie of wat is dit ik? Wat zegt mijn hart? Wat voel ik? Kan ik nog wel bij mijn gevoel? Wat kan ik? en Wat wil ik? Wat is mijn missie? Waar word ik gelukkig van? Dagelijkse meditaties en wandelen stonden vast op de agenda. Er was een keuze die zich heel duidelijk aandiende en dat was dat ik wilde stoppen met een hardnekkige routine die mijn eigen ontwikkeling en bewustzijnsverruiming in de weg stond. Na het maken van deze verandering in mijn leven wist ik dat ik op de goede weg zat. Het was tijd voor mij om volledig mijn eigen weg in te slaan en te starten met mijn coachpraktijk. 

Ben je eraan toe om de stap te maken en ben je nieuwsgierig naar de (tijds)investering die je in jezelf wil doen?

de-bergweg-coaching-over-mij-boeken

Opleidingen

Ik ben nu werkzaam als leefstijl- en vitaliteitscoach. In het bezit van een flinke dosis levenservaring en een diploma van de Registeropleiding Professioneel coach met EQA-keurmerk Practitionerniveau. Daarnaast ben ik in het bezit van de Post-HBO opleiding Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach. Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en volg de ethische gedragscode van de NOBCO. Daarnaast volg ik het SAT programma van Claudio Naranjo om op gezette tijden aandacht te geven aan zelfontwikkeling.   

Als ik je begeleid dan zul je ervaren dat ik sensitief en doortastend ben. En altijd oog houd voor de humor in een situatie, want groeien vraagt om lucht en lichtheid. In de coaching ga ik met jou op zoek naar je persoonlijk uitdaging en coachvraag. Ik help je graag met concrete handvatten verder op jouw weg naar meer zelfinzicht en innerlijke vrijheid!

de-bergweg-coaching-over-mij-boeken

“Omdat ik mens ben… is liefde mijn godsdienst,… is waarheid mijn leven,… is vrijheid mijn recht.”

Christina von Dreien