Aankomende dagen wordt het heerlijk weer, dus ik dacht ik deel een heerlijk zomers recept dat je zowel in de oven kan maken of met behulp van de BBQ. Met een tip speciaal voor jou! Geschreven door mijn tante Eva die werkzaam is als orthomoleculair therapeut en dit heerlijke recept heeft bedacht. Geniet ervan!
INGREDIËNTEN
1 aubergine
1 puntpaprika
halve courgette
handje zongedroogde tomaten
3 wortels
2 rode uien
bakje oesterzwammen
2 tenen knoflook
1 el oregano
5 el olijfolie extra vierge
peper en zout
blaadjes basilicum
HOE MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine, paprika, courgette en wortel in dunne plakjes.
Zout de aubergine en courgette om te laten zweten.
Dep de groenten na een half uur droog.
Pel de rode ui en knoflook en snij ze in dunne plakjes.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine reepjes.
Meng alle groenten met de olijfolie, oregano, zout en peper en leg de groenten
op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Of gebruik een aluminium grillschaal voor bereiding met de BBQ.
Zet de bakplaat voor ongeveer 35 minuten in de oven.
Haal de groenten uit de oven en schep de basilicumblaadjes door de groenten.
Serveer de groenten met vlees, vis, gevogelte of een eiergerecht.
Speciaal voor jou!
Deze lekkere zomerse groenten uit de oven. In deze salade zit knoflook en ui met gezonde saponinen. Gezonde saponinen zorgen voor een goede methylering (omzetting) van vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit methyleren gebeurt in je lever. Knoflook is één van de belangrijkste bronnen voor de methylering. Kun je niet tegen knoflook, dan kun je niet goed methyleren en kun je stapeling van niet omgezette vitaminen, mineralen en eiwitten krijgen. Om dit te herstellen kun je capsules met knoflookpoeder nemen. Groetjes Eva