Coaching
Leestijd: 2 minuten

De voordelen van e-coaching

E-coaching biedt verschillende voordelen die je kunnen motiveren om ervoor te kiezen. Daarom deel ik graag de belangrijkste voordelen van deze vorm van coaching met je, zodat je kunt kijken of dit iets is wat bij je past. 

 1. Flexibiliteit: e-coaching geeft je de vrijheid om je sessies in te plannen op een tijdstip en plaats die voor jou het meest geschikt zijn. Of het nu ’s avonds laat is na je werk of in het comfort van je eigen huis, je kunt de coachings aanpassen aan jouw agenda. Daarnaast werk je  asynchroon.
 2. Gemak: door gebruik te maken van platforms, zoals Telegram, e-mail of Zoom, kun je eenvoudig en direct contact maken met je coach. Er is geen fysieke afspraak nodig, wat tijd en moeite bespaart.
 3. Privacy: e-coaching biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin je vrijuit kunt praten over je persoonlijke uitdagingen en doelen.
 4. Toegankelijkheid: e-coaching overbrugt fysieke afstanden en maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot hooggekwalificeerde coaches, ongeacht waar je je bevindt. Dit is vooral waardevol voor mensen die in afgelegen gebieden wonen, mobiliteitsbeperkingen hebben of een drukke agenda hebben of als er beperkte mogelijkheden zijn voor persoonlijke coaching in je omgeving.
 5. Documentatie en follow-up: e-coaching via platforms zoals e-mail, Telegram of Zoom stelt je in staat om de gesprekken te documenteren en terug te kijken wanneer dat nodig is. Dit kan handig zijn om je voortgang bij te houden, doelen te onthouden en de inzichten en adviezen van je coach opnieuw te bekijken. 

Door gebruik te maken van deze vorm van coaching kun je directe gemakkelijk en snel contact hebben met je coach. Meestal krijg je al een reactie binnen 24 of 48 uur. Dat ligt er maar net aan wat je met elkaar afspreekt.

De platforms waar je mee werkt bieden een scala aan communicatiemogelijkheden, zoals tekst, audio en video, waardoor je verschillende manieren hebt om je gedachten en gevoelens te uiten en ondersteuning te krijgen.

De voordelen van e-coaching op een rijtje:

 • je werkt aan je coachvraag wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo (asynchroon)
 • je werkt in de beslotenheid en veiligheid van je de plek waar jij je bevindt
 • je komt tot diepere reflectie doordat je je emoties en gedachten opschrijft of inspreekt
 • je kunt het hele proces later nog eens teruglezen of inzien 
 • naast de e-coaching ontvang je opdrachten, achtergrondinformatie, beeld- en geluidsmateriaal, links van websites en vragenlijsten ter ondersteuning van de online coaching
 • je gaat het geleerde direct oefenen in de praktijk en daarop reflecteren
 • de doorlooptijd van een e-coachtraject is korter doordat het contact tijdens e-coaching frequenter is, 
 • je hoeft niet te reizen, dus je hebt geen reiskosten en geen reistijd

Kortom, e-coaching is een flexibele, gemakkelijke en toegankelijke manier om persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. Het stelt je in staat om op je eigen tempo te werken, waar je ook bent.

Dus waarom zou je het niet proberen en ontdekken hoe e-coaching je kan helpen bij het bereiken van jouw doelen?

Geschreven door Nadia van den Berg
Misschien vind je dit ook leuk: