Op dit moment breng ik een heerlijke tijd door in Spanje. Het stadje Zarautz is prachtig en de Spanjaarden houden ook van gazpacho. Gazpacho is een lekkere koude soep voor als het echt warm weer is en uiteraard gemakkelijk te maken! Enjoy!
INGREDIËNTEN
5 tomaten
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 rode paprika
halve courgette
10 blaadjes jonge spinazie 1 tak basilicum
tabasco
zout
2 el olijfolie extra vierge
HOE MAAK JE HET
Snij de tomaten in blokjes.
Pel de sjalot en de knoflook en snij in stukjes.
Snij de paprika doormidden en haal de zaadjes eruit.
Snij de halve courgette in stukken.
Was de spinazieblaadjes.
Doe alle groenten, kruiden en olie in een blender of kom en mix het geheel fijn. Maak op smaak met zout en tabasco.
Zet in de koelkast, als je hem lekker koud wilt eten.
Garneer eventueel met extra reepjes basilicum.
En natuurlijk weer een tip van tante Eva!
Een lekkere koude soep voor een warme dag als je niet het fornuis of de oven wilt gebruiken.
Varieer met groenten: voeg bijvoorbeeld een hand zeekraal toe en minder zout.
De vitamine C in dit recept blijft behouden, omdat het een koud recept is. De vitamine C kan wel verminderen door oxidatie, sluit de soep dus goed af als je hem niet direct op eet. Vitamine C is goed voor bindweefsel, je afweersysteem en beschermt je cellen tegen oxideren (kapot gaan).
Vitamine C is vooral bekend geworden door scheurbuik (scheuren van bloedvaatjes), deze mensen hadden een groot vitamine C tekort.